«Grenseløs» utdanning

MOOC eller MassivelyOpenOnlineClasses som er et digitalt tilbud i det digitale samfunn, er et tilbud som enkelt sagt tilbyr en grenseløs tilbud for en alternativ utdanning. I motsetning til tradisjonelle «management» system slik som It`s Learning, med flere, som er «lukkede» systemer, er MOOC et åpent system som utnytter, og bruker hele «verden» som lærested. På selve nettstedet får du noen grunnleggende informasjon, og derfra er det din egen «fantasi» som avgjør hva, og hvor mye du får ut av det. Dette er hver enkelts valg

Grunnen til at ikke alle kurs i høyre utdanning i Norge er tilgjengelige på denne måten, mener jeg hovedsakelig har med at vi er bundet til tradisjonelle handlingsmønster. Det er tross alt ikke så lenge siden interne systemer som It`s Learning ble innført og tatt i bruk, steget derfra til åpne systemer kan for mange virke langt, og muligens truende for noen yrkesgrupper?

Når det er sagt er det gjerne slik at denne typen åpne klasser kan virke truende på modellen til tradisjonelle høgskoler, og måten de er organiserte på. Dette vil da føre til at beslutningstakere i de tradisjonelle høgskolene holder igjen og forsøker å forsvare dagens modell. Også etterspørsel fra brukere virker inn på hvilke grad denne type åpne klasser taes i bruk. Føler meg rimelig sikker på at dette kommer mer og mer av i fremtiden. Etterhvert som vi brukere modnes, og ser mulighter, og fordeler med denne typen undervisningsformer vil etterspørselen også øke. De undervisningsinstituttene som ser dette, og tilnærmer seg denne formen først, vil ha konkurransefortrinn.

Merket med

Legg igjen en kommentar